Archief

Categories

Projecten

Onze missie is projecten met betrekking tot behoeftige gemeenschappen in République de Guinée te (helpen) realiseren c.q. te ondersteunen met de focus op ontwikkeling en empowerment. Kebouguinee zorgt ervoor dat projecten hun doelen bereiken. We zorgen er ook voor dat bijdragen van donateurs het veld bereiken met een minimum aan inspanning c.q. kosten. Onze projecten gaan steeds over terugkerende onderwerpen zoals:

 

  • Gezondheidszorg: Moeder- en kindersterfte zijn hoog in Afrika. De meeste mensen wonen op het platteland en hebben geen toegang tot of niet de middelen om ziekenhuizen te bereiken. Door klinieken of mobiele klinieken voor ze te bouwen, kunt u ze de benodigde zorg bieden.
  • Onderwijs: Het is triest te zien hoeveel kinderen tekort worden gedaan wat goed onderwijs betreft, ondanks het feit dat het weinig kost om dorpsscholen te bouwen. Het opzetten van scholen in de dorpen is een prioriteit voor Kebouguinee, want dit zorgt ervoor dat de volgende generaties de benodigde opleiding hebben om hun leven te verbeteren.
  • Economie: Economische ontwikkeling brengt betere gemeenschappen, betere gemeenschappen eisen een betere levensstandaard. Kebouguinee draait in deze geest programma’s, zoals onafhankelijke vrouwenprogramma’s, beroepsopleiding en microkredietprogramma’s.
  • Water: Waterovergebrachte ziekten zijn een belangrijke oorzaak van de dood in Afrika. Door toegang te bieden tot schoon water redden wij kostbare levens. Met uw hulp maakt u het mogelijk o.a. waterputten te graven, te bouwen en reparaties uit te voeren.

 

Onderstaand een overzicht van lopende projecten: