Archief

Categories

Over Ons

Kebouguinee ook bekend als Kebou dankt zijn naam aan de pular ( Fula) stam te République de Guinée. Kebouguinee is een onafhankelijke non-profit en niet-gouvernementele filantropische instelling die zich inzet voor diverse projecten en mensenrechten in République de Guinée. De doelstellingen van Kebouguinee zijn als volgt:

  • Onderbelichte zaken c.q. onderwerpen met betrekking tot République de Guinée en haar bevolking aan de kaak te stellen.
  • Het land République de Guinée wereldwijd helpen te promoten en onder positieve aandacht te brengen.
  • Schending van de mensenrechten c.q. onderdrukkingen in Guinee-Conakry helpen te voorkomen en het leefklimaat helpen te verbeteren.
  • Ondersteuning van de ontwikkeling en verdere ontwikkelingen van de bevolking van République de Guinée zowel in het binnen- als het buitenland.
  • Ondersteunen van werkingen rond kinderrechten, vrouwenrechten en meer specifieke programma’s die strijden tegen mensenhandel.
  • Stimuleren van gendergelijkheid en empowerment van vrouwen om aan het sociale en culturele leven deel te nemen.
  • Ondersteuning en promoten van economische ontwikkelingen en de ontwikkeling van de kleine ondernemer.

Keboeguinee biedt via zijn website www.kebouguinee.com een platform, welke gebruikt kan worden om o.a. onderwerpen die voor de samenleving van belang zijn, maar waar nog geen aandacht voor is, onder de aandacht te brengen. De onderwerpen kunnen op de site van Kebouguinee bespreekbaar worden gemaakt en er kan over worden gediscussieerd. Daarnaast kunnen ook via de website legitieme projecten en hulp worden aangeboden wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de bevolking van République de Guinée. Doel is zoveel mogelijk zicht- tastbare projecten te realiseren.